Winters bananenbrood

Ik had al vaker bananenbrood gemaakt en verschillende recepten uitgeprobeerd, maar wat ik jammer vond is dat alle broden zo plat waren! Nadat ik bakingsoda had toegevoegd in plaats van bakpoeder werd het brood hoger en kreeg het meer de structuur van een cake.

Wat heb je allemaal nodig:
35 gram gesmolten kokosolie
35 gram olijfolie
140 gram honing
2 eieren
geprakte bananen (2 grote of 3 kleine)
60 ml melk
2 theelepels baking soda (let op! dit is anders dan bakpoeder!)
half vanillestokje of een theelepel vanille-extract
snufje zout
theelepel koek en speculaaskruiden of kaneel
225 gram bloem

Het brood maken
Verwarm de oven voor op 165 graden

Vet een cakevorm in

Meng in een grote kom de gesmolten kokosolie, olijfolie en de honing. Daarna doe je de geprakte bananen, eieren en de melk erbij en roer alles goed door elkaar.

Voeg nu de droge ingrediënten -de baking soda, het zout, bloem de kruiden en de vanille- toe.

Doe het beslag in de bakvorm en strooi er ter decoratie nog wat koekkruiden of kaneel overheen.

Bak het brood voor 55-60 minuten. Om te controleren of het brood gaar is prik je er met een satéprikker in. Wanneer er een beslag meer aan de prikker blijft plakken mag het brood uit de oven. Laat het brood afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *