Luchtige banaan pannenkoekjes met gecondenseerde kokosmelk

Als enorme fan van kokos was ik erg enthousiast toen ik gecondenseerde kokosmelk zag liggen in de supermarkt. Dat kende ik nog niet! Gewone gecondenseerde melk kende ik al wel en gebruik ik soms als ‘beleg’ voor op pannenkoeken. Ik heb het uitgeprobeerd op deze luchtige boekweit banaan pannenkoekjes. Ik ben fan!

IMG_9916

Met deze ingredi├źnten maak je pannenkoekjes voor 4 personen:
2 bananen
130g boekweitmeel
250ml amandelmelk
2 eieren
zout
gecondenseerde kokosmelk (ik vond deze in de Albert Heijn naast de gewone gecondenseerde melk)
kokosolie of boter om in te bakken

Prak de bananen in een kom en voeg hier het boekweitmeel, amandelmelk en een snufje zout aan toe. Meng dit tot een beslag. Splits de eieren. Roer het eigeel door het beslag en doe de eiwitten in een kom waar je ze goed in kunt opkloppen. Wanneer de eiwitten luchtig zijn schep je ze voorzichtig door het beslag.

Verwarm een koekenpan met kokosolie of boter. Wacht tot de pan goed heet is en bak de pannenkoekjes. Verwarm ondertussen een paar lepels gecondenseerde kokosmelk in de magnetron. Op deze manier verdwijnen de eventuele klontjes.

Voor de garnering leg je een stapeltje van de pannenkoekjes op je bord en giet je er voorzichtig de verwarmde kokosmelk overheen. Ik heb er zelf nog wat blauwe besjes en plakjes banaan bij gelegd.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *