Havermout appeltaart ontbijt

IMG_7159
Steeds vaker zag ik overal havermout ontbijtjes voorbij komen in alle soorten en maten; overnight, baked, uit de magnetron of gewoon uit een pannetje. Ik besloot mij er ook aan te wagen en begon met overnight oats. Dit leek mij de makkelijkste optie. De avond van te voren gooi je alles bij elkaar in een kommetje en de volgende ochtend hoef je alleen nog maar een lepel te pakken. Het viel mij alleen enorm tegen. Ik kreeg de koude pap niet weg, dus probeerde ik de versie uit een pannetje. Een groot succes, dus deel ik hier mijn favoriete versie!

INGREDIƋNTEN – 1 ontbijt

1 klein kopje havermout
1 klein kopje water
1 klein kopje melk (je zou ook alleen maar melk of alleen maar water kunnen gebruiken)
1/2 appel in blokjes
handje rozijntjes
flinke snuf kaneel
lepel bruine basterdsuiker (kan je weglaten of vervangen door honing)

RECEPT
#1- Doe de havermout de melk en het water samen in een steelpannetje en zet het vuur half hoog.
#2- Snijd de appel in blokjes en voeg de blokjes samen met de rozijnen en kaneel toe aan de havermout.
#3- Roer het geheel goed door totdat het de dikte heeft die jij lekker vindt.
#4- Doe de pap in een schaaltje en doe hier de basterdsuiker overheen. Omdat de pap nog warm is smelt de basterdsuiker en wordt het een soort caramel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *