Granola met quinoa en dadels

IMG_9905

Ingrediënten voor een flinke pot:
BASIS
300 g havervlokken (ik heb 50/50 fijne en grove vlokken)
50 g pompoenpitten
50 g amandelen
50 g hazelnoten
50 g ongekookte quinoa
50 g chia en/of sesamzaad
150 g honing
90 g gesmolten kokosolie (een andere vetstof zoals zonnebloemolie kan ook!)
1 tl zout

LATER TOEVOEGEN
– gedroogde cranberries in stukjes
– kokosvlokken
– dadels in stukjes gesneden
– gedroogde banaan in stukjes

Om te beginnen: Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smelt de kokosolie en voeg deze samen met het zout en de honing toe aan de rest van de afgewogen ingrediënten van de ‘basis’. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over een met bakpapier bedekte bakplaat. De granola moet 40 minuten in de oven, maar moet elke 10 minuten omgeschept worden zodat alles even bruin wordt. Zet dus elke 10 minuten even een wekkertje. Wanneer je kokosvlokken in je granola wil kun je deze de laatste 10 minuten meebakken.

Na de vier keer 10 minuten kun je de granola uit de oven halen. Schep het dan nogmaals om en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. Je zou ook rozijntjes, krenten of ander gedroogd fruit kunnen gebruiken, of het helemaal weglaten.

In een afgesloten pot is de granola ongeveer twee weken te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *