Canada week 2

Dag 8 – zaterdag 20 mei – afscheid
Vandaag was het helaas alweer de laatste dag van Line en Tatjana. We gingen daarom samen met Linda naar de Farmers Market in Cobourg om wat lekkere dingen te halen om er een soort feestje van te maken. We haalden appeltaart en natuurlijk mochten de butter tarts niet ontbreken. Daarna gingen we nog mee naar de drogist –die hier echt gigantisch is- en naar een ‘organic’ supermarkt waar alleen lokale producten worden verkocht.

S ‘avonds hadden we een pizza party. Ik had samen met Tony het deeg gemaakt. Hij heeft zijn eigen speciale recept. Iedereen kon zijn of haar eigen pizza samenstellen. Zodra je je pizza had samengesteld kon je hem bij Tony afgeven. Hij bakte alle pizza’s af in een echte steenoven.
Pizza canada

Dag 9 – zondag 21 mei – rustdag
Het was voor ons weer een vrije dag, maar omdat het regende ben ik vooral binnen gebleven. Ik heb mijn blog afgerond en alvast gekeken welke ‘route’ ik wil maken nadat ik hier wegga. Na Toronto wil ik een paar dagen naar Kingston. Een stad met veel studenten vanwege de Universiteit. Na Kingston wil ik naar Ottawa, de hoofdstad van Canada, waar ik Canada Day wil vieren. Daarna ga ik naar Québec en Montreal.

Dag 10 – maandag 22 mei – Landingsbaan in het bos
Het weer vandaag was veel beter dan gisteren, dus ging ik met Joan en Lucas het bos in voor een lange wandeling. Na bijna een uur lopen kwamen we ineens uit op wat voor ons een schietbaan leek. Toen we iets beter keken bleken het twee landingsbanen te zijn, dat hadden we hier niet verwacht! Toen er aan het einde van een van de landingsbanen een auto reed die even bleef staan besloten we om maar weer richting de boerderij te gaan.

Tony vertelde ons dat de landingsbaan waarschijnlijk gebruikt wordt om de kerstbomen van de kwekerij iets verderop snel te vervoeren. De afstanden die hier worden afgelegd zijn natuurlijk veel groter dan in Nederland, daarom wordt er veel meer met luchtverkeer gedaan.

Dag 11 – dinsdag 23 mei – 5$ tuesday
Komend weekend worden er een aantal Schotse Hooglanders gebracht om hier op een van de velden te grazen. Voordat ze konden komen moesten we eerst een elektrisch hek om het veld maken. Het was een flinke klus om alle palen in de grond te slaan en de draden strak te spannen, maar het is gelukt!

In de avond gingen we met een groepje naar de bioscoop. Ze hebben in de bioscoop van Cobourg 5$ tuesdays. Je kunt hier dus omgerekend voor €3,30 naar de bioscoop! Natuurlijk moest daar popcorn bij gegeten worden. Je kunt alleen zoute popcorn krijgen waar dan een soort botersaus overheen wordt gegoten. Gelukkig kon je ook popcorn zonder saus krijgen! :) Het was een klein zaaltje waar ongeveer honderd mensen in konden. De bioscoop heeft maar drie zalen. Alle films starten ongeveer gelijk. Wij gingen naar King Arthur, als je het mij vraagt niet echt een aanrader, maar het was leuk om hier naar de bioscoop te zijn geweest. In Port Hope hebben ze een drive in cinema waar ik nog graag heen wil!

Dag 12 – woensdag 24 mei – vertical gardens
Vandaag was het de laatste dag van Joan. Het is toch gek dat je afscheid moet nemen van de andere WWOOFers! De grootste klus van vandaag was het verplaatsen van de vertical gardens. Dit zijn een soort houten schuttingen waar je planten in kunt laten groeien. Linda wilde de vertical gardens bij de ingang van het grote huis zodat mensen een leukere entree hebben. Om de planten in de vertical gardens goed te laten groeien moesten we een soort mix van aarde, mest en stro maken. Daarmee vulden we alle gaten. Nadat we de hele muur gevuld hadden konden we alle sla, basilicum, oregano en andere plantjes planten.

Dag 13 – donderdag 25 mei – nieuwe WWOOFers
Voor het eerst sinds mijn verblijf zijn er nieuwe WWOOFers gekomen.
Het zijn Ashley en Ryan met hun dochtertje Tally van 2,5. Tally is echt super lief en probeert in de ochtenden altijd hard mee te werken door bijvoorbeeld ‘baby plants’ in de grond te stoppen.

Dag 14 – vrijdag 26 mei – Foraging in het bos en Koreaanse sushi
Vandaag ging ik met Taylor en Erin mee het bos in om te zoeken naar eetbare dingen die op de markt verkocht kunnen worden. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan waterkers, brandnetel en wat meer bijzondere dingen zoals de nieuwe topjes van dennenbomen. Ik wist niet dat die eetbaar waren, maar ze zijn heel erg lekker! Hier doen we ze door de salade. Na ongeveer drie uur in het bos kwamen we terug met een flinke buit!

In de avond maakte ik Gimbap, Koreaanse Sushi. Iets meer werk dan normaal wanneer je eten moet maken voor twaalf mensen, maar met wat hulp is het gelukt en het viel goed in de smaak! Gimbap is anders dan Japanse sushi. Zo kun je bijvoorbeeld gehakt en spinazie gebruiken. Het zijn vooral gebakken ingrediënten in plaats van rauwe. Mocht je het recept willen hebben, laat het me even weten! :)

Laat in de avond kwam er nog een nieuwe WWOOFer, Christian uit Duitsland. Super leuk, want het is gezelliger om weer met een grotere groep te zijn!

Dag 15 – zaterdag 27 mei – farmers market – alweer twee weken in Canada
Super cliché, maar wat vliegt de tijd! Ik ben inmiddels alweer twee weken in Canada! Misschien komt het omdat ik elke dag bezig ben. Hier op de boerderij word je een beetje geleefd. Ik hoeft over heel weinig dingen na te denken, maar je bent wel de hele dag bezig.

Vandaag was het vroeg dag, want ik ging met Erin mee naar de farmers market. De wekker ging om 6:00 en om 6:45 zaten we in de auto richting Cobourg. Onze kraam zag er heel leuk uit, omdat we allemaal kratten, mos en bloemen hadden om het op te leuken.

IMG_0888

IMG_0896

De waterkers was heel snel uitverkocht en ook de potten honing en bagels gingen hard ondanks het een rustige dag op de markt was. Nadat de markt was afgelopen gingen we nog even langs Cobourg beach. Niet dat er veel ‘beach’ was, want door de enorme hoeveelheid regen dat er gevallen is tijdens april staan de meeste stranden onder water. Daarna ging ik nog even met Erin mee naar een afspraak die ze had. Ze werkt nu in een tentje dat gezonde, maar hele lekkere ontbijtjes/lunches en diners serveert. Op donderdag kookt ze hier altijd gerechten uit het restaurants zoals samosa’s en hele lekkere wraps. Ik ga dus zeker nog een aantal recepten vragen zodat ik het ook in Nederland kan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *